Почетна

ЕДневник мобилна апликација

Обавјештавамо родитеље и ученике наше школе да је Министарство просвјете и културе Републике Српске имплементирало мобилну  андриод  апликацијуEDUIS eDnevnik“ са циљем да унаприједи и олакша  комуникацију свих учесника у образовном процесу.

Мобилна апликација “EDUIS eDnevnik”

ЕДневник мобилна апликација пружа приступ свим информацијама о школским активностима ученика кроз брзу, једноставну и безбједну комуникацију између ученика, родитеља и наставника. Такође, родитељима пружа подршку за оснаживање дјеце у образовном процесу, а ученицима ствара здраво технолошко окружење на њиховом путу образовања.

Апликација је од 15. фебруара 2021. године доступна на гугл продавници (Google Play Store) и сви заинтересовани ученици и родитељи је могу бесплатно преузети и инсталирати на своје мобилне телефоне.

Потребно је да у претраживачу на гугл продавници унесу „EDUIS eDnevnik“ и претрага ће вратити жељену апликацију. Пријава у апликацији се врши са идентичним еДневник налозима као и на веб апликацији.

Међународни дан сигурног интернета

Поводом Међународног дана сигурног интернета и ове године су одржани часови одјељенских заједница на ту тему.

У  нашој подручној школи у  Копривни, за ученике нижих разреда одржана је и презентација на тему „Сигурност на интернету“, прилагођена узрасту дјеце.

Презентација је инцијатива Министарства просвјете и културе Републике Српске и МУПА РС, а циљ презентације је да се ученици  упознају са свим облицима насилног и непримјереног понашања којима ученици могу бити изложени приликом употребе интернета и како и коме да се обрате у случају да им се деси.

Свједоци смо да се на интернету појављује низ садржаја, игрица и сл. који су штетни за правилан раст и развој дјеце, али и да су поједине игре изазова довеле и до трагичних исхода.

Стога овим путем скрећемо пажњу свим родитељима и ученицима да се обавезно провјере сви садржаји на интернету са којима дјеца и млади имају прилику свакодневно да се сретну и да се и на тај начин превентивно дјелује!

Обавјештење за родитеље дјеце пријављене за предшколски програм

С обзиром да је у Републици Српској епидемиолошка ситуација и даље погоршана, те да је начин организација васпитно-образовног рада у основним школама отежан, имајући у виду да се у наведеним установама, а у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/21. години за вријеме трајања пандемије вируса корона наставни часови одржавају у трајању од 20 до 30 минута у групама од 15 до 17 ученика за свако одјељење те да се и продужени боравак и јутарње чување у основним школама организује у групама до 15 ученика у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, овим путем вас обавјештавамо да ове године Министарство просвјете и културе неће учествовати у организацији Програма за дјецу у години пред полазак у школу.

Водећи рачуна да Програм буде доступан сваком дјетету подједнако и равноправно у већини јединица локалне самоуправе Републике Српске и имајући у виду чињеницу да се због поштовања епидемиолошких мјера организација наставе остварује на другачији начин, те да многе основне школе немају просторне услове за реализацију поменутог Програма, донешена је одлука да ове године Министарство не учествује у организацији истог.

Обиљежен Дан школе и школска слава – Свети Сава

Свaкe гoдинe нaшa шкoлa oбиљeжaвa трaдициoнaлнo шкoлску слaву Светог Сaву. Нaжaлoст, збoг дoбрo пoзнaтих дoгaђaja oкo eпидeмиje вирусa Кoвид и прoписaних мjeрa oд стрaнe нaдлeжних, нисмo у мoгућнoсти дa знaчajaн дaтум oбиљeжимo нa aдeквaтaн нaчин. Стoгa сe oгрaничaвaмo нa нeкoликo пригoдних риjeчи вeзaних зa шкoлску слaву и Светог Сaву. Настави са читањем “Обиљежен Дан школе и школска слава – Свети Сава”

Нашој школи уручена донација

Црвени крст Републике Српске  донирао је нашој школи сталак  за дезинфекцију. Испред Општинске организације Црвеног крста Модрича донацију је уручио господин Рајко Томић.

Нашој школи уручена донација сталка за дезинфекцију

Овим путем, још једном, желимо да упутимо захвалност Црвеном крсту Републике Српске  и Општинској организацији Црвеног крста Модрича на томе што су препознали потребу наше школе за оваквим сталком,  који ће помоћи и олакшати свакодневну заштиту здравља наших ученика током ове пандемије.

Надамо се и даље доброј и успјешној сарадњи!

 Педагог школе Сања Лендић

Изложба у “Зимзограду” Модрича

Обавјештавамо ученике, родитеље, колеге, пријатеље  да ће ученици Основне школе “Свети Сава” Копривна у сриједу 30.12.2020 године  бити са својом божићном, новогодишњом изложбом у “Зимзограду” Модрича.

Радујемо се новом зимском дружењу са вама.

Наша новогодишња бајка чека да је посјетите и подијелите радост празника са нама.

Видимо се… Настави са читањем “Изложба у “Зимзограду” Модрича”

Новогодишња радост за наше ученике

Данас је нашу школу посјетио наш суграђанин који је донирао 30 пакетића за ученике слабијег имовинског стања.

Новогодишња радост за наше ученике

Он је желио да остане анониман, а ми му се овим путем захваљујемо на срећним лицима и осмијесима наших ученика!

Молба припадника Полицијске станице Модрича

Преносимо молбу припадника Полицијске станице Модрича да се у вријеме предстојећих новогодишњих и вјерских празника ученици уздрже од употребе пиротехничких средстава (разне врсте петарди), како би се избјегле евентуалне трагичне посљедице по здравље ученика, које би биле проузроковане њиховом употребом.

Овом молбом се посебна пажња скреће и на чињеницу да су за све њихове противзаконите активности поред њих директно одговорни и њихови родитељи, те да ће припадници полиције адекватно реаговати у свим случајевима злоупотребе пиротехничких  средстава, те према лицима која се оглуше на ово упозорење предузимати адекватне законске санкције.