Почетна

СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ – Испуњење дјечијих жеља

18.10.2021. године наша школа је на веома посебан начин обиљежила Свјетски дан хране, који се иначе у цијелом свијету обиљежава 16. октобра.

Ученици 3. 4. и 5. разреда заједно са својим учитељима су организовали спремање хране које су свакако подржале њихове мајке и баке. Све потребно за успјешну реализацију припремљено је у дворишту школе.

СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ – Испуњење дјечијих жеља Основне школе „Свети Сава“

Ученици су распоређени у двије велике групе у зависности од смјена одржавања наставе и веома озбиљно су приступили овом послу. Треба нагласити да су се млађим ученицима придружили и њихови старији другари из VI1 и VIII3 разреда. Настави са читањем “СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ – Испуњење дјечијих жеља”

Обиљежена Дјечија недјеља

Ове године Дјечија недјеља обиљежена је у периоду од 4. до 10. октобра под мотом  „Заједно можемо све“. У складу са слоганом, ученици и наставници Основне школе „Свети Сава“ Модрича су заједничким снагама на различите начине обиљежили Дјечију недјељу, како у централној школи тако и у  подручним одјељењима.

Обиљежена Дјечија недјеља
Обиљежена Дјечија недјеља

Настави са читањем “Обиљежена Дјечија недјеља”

Обавјештење за ученике и родитеље

Свјетски дан здраве хране традиционално се обиљежава сваке године.

У понедјељак 18. октобра  учитељице III, IV и V разреда ће заједно са својим ученицима  организовати продајну изложбу  здраве хране испред школе ,,Свети Сава” Модрича.

Позивамо све наше ученике и њихове родитеље да подрже ову акцију куповином здраве хране у временском периоду од 8:30 до 10:45 у првој смјени и од 13 до 15h у другој смјени.

Сав приход од изложбе намијењен је за естетско уређење школе.

Једи здраво, расти право!

У подручној школи у Корпивни  је и ове школске године организовано низ активности поводом Дјечије недјеље које су изазвале одушевљење ученика и родитеља.  Дјечија недјеља је отворена кратким филмом о дјечијим правима са којим је школа учествовала на конкурсу Министарства породице омладине и спорта.

Први дан је одржана ликовна радионица Дјечија права, током које су ученици на папиру дугом 8m50cm цртали на креативан начин садржаје о дјечијим правима.

Настави са читањем “Једи здраво, расти право!”

Јесен у нашој школи

Вриједне руке наших ученика и наставника ни овог пута нису мировале. Јесен је стигла у наше клупе, а наши ученици су се потрудили да је дочекају.За ову прилику организоване су радионице у разредној и предметној настави гдје су ученици кроз своје радове обиљежили почетак јесени.У свом раду посебно су се истакли ученици и учитељице у продуженом боравку гдје се кроз  игру и стваралаштво учило о јесени.

Јесење радионице подстакле су ученике на креативни и стваралачки рад, дружење и учење кроз игру.

Настави са читањем “Јесен у нашој школи”

Сарадња основних школа – Донација за ПО Дуго Поље

Сарадњом три основне школе првачићи у Дугом Пољу су добили нови школски намјештај. Основна школа „Милан Ракић“ Руданка и Основна школа „Вук Стефановић Караџић“ Добој одлучиле су да поклоне дио намјештаја Основној школи „Свети Сава“ Модрича у  подручно ођељење Дуго Поље.

Сарадња основних школа – Донација за ПО Дуго Поље

Акција је покренута од стране родитеља са намјером да потпуно реконструишу учионицу првог разреда. Важно је напоменути да у Дугом Пољу први разред похађа 9 ученика, што је највећи број од свих подручних школа.

Сарадња основних школа – Донација за ПО Дуго Поље

Директор школе Митар Кршић се захваљује  Љубиши Благојевићу, директору ЈУ Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ Добој и Слађани Пашалић, директору ЈУ Основне школе „Милан Раки“ Руданка на овој донацији. Такође велико хвала свештенику Дејану Кнежевићу и његовој супрузи на великом труду да ова акција успије.

Велика акција у школи у Врањаку

Већ смо навикли да мјештани села помажу своју школу, па је тако и ових дана покренута акција од стране мјештана Врањака којој је циљ да колико толико поправе услове за рад у школи у Врањаку.

Велика акција у школи у Врањаку

Тако су Миро Савић и Недо Мркоњић одлучили да промијене расвјету, прекидаче и утичнице у једном дијелу школе.

Велика акција у школи у Врањаку

Настави са читањем “Велика акција у школи у Врањаку”

Свјетски дан туризма

27. септембра у свијету се обиљежава Свјетски дан туризма. Радници Туристичке организације Модрича су се побринули да се у нашој општини као и у школи обиљежи овај датум.

Одржали су едукативно предавање ученицима наше школе које је имало за циљ да се ученици упознају са значајем туризма и туристичким локалитетима на подручју општине Модрича.

Подијељен је едукативни материјал који ће ученицима бити користан у њиховом раду и визуелно ће се моћи упознати са циљевима и задацима туризма како код нас тако и у свијету.

Захваљујемо се радницима Туристичке организације Модрича на одличном предавању. Наши ученици ће заједно са наставницима посјетити Гастро сусрете  који се одржавају 28. септембра и присуствоваће радионици коју организује Туристичка организација са Општином Модрича.