1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Донација из Mozzarta стигла у нашу школу

Донација из Mozzarta стигла у нашу школу

12.09.2022.

Поводом почетка нове школске године, представници компаније Mozzart посјетили су нашу школу.

Срећну нову школску годину из Mozzarta пожељели су нашим ђацима у подручној школи у Дугом Пољу, тако што су им уручили нове књиге за лектиру. То их је веома обрадовало јер су до сада књиге доносили из других школа како би сви могли да прочитају обавезно штиво.

Нове књиге, које нам је обезбједила компанија Mozzart, су углавном најпотребније лектире и неки наслови већ су уступљени ученицима. Задовољни су сви, посебно учитељи и наставници језика, а сви имају само ријечи хвале за овај гест. Ђаци су пресрећни, јер сада на вријеме могу прочитати лектиру. Ја немам шта друго да кажем осим велико хвала Mozzart-у каже библиотекарка, проф. Ивана Цвијановић.

Нашу школу похађа укупно 823 ученика, који су распоређени у 63 одјељења, у централну и осам подручних школа. У Дугом Пољу наставу похађа 60 ђака од првог до деветог разреда.

Библиотеке свих ових школа су веома скромне, а бројне књиге су дотрајале. Због тога су у овој школи покренули акцију којој се, по други пут, одазвала компанија Mozzart, а претходно су књиге донирали подручној школи у селу Врањак.