1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Одржано Републичко такмичење из Православне вјеронауке

Одржано Републичко такмичење из Православне вјеронауке

14.05.2022.

Данас је у Основној школи ,,Свети Сава“ у Модричи одржано Републичко такмичења из Православне вјеронауке у организацији Републичког педагошког завода, Секретаријата за вјере Владе Српске и Катихетског одбора. На такмичењу је учествовало петнаест ученика из читаве Републике Српске. Домаћинство такмичења припало је Јавној установи Основној школи ,,Свети Сава“ из Модриче, а овим такмичењем почиње обиљежавање 30 година од велике ратне операције ,,Коридор живота“ која је се одиграла баш на овим просторима. Такмичењу је претходио културно умјетнички програм који су припремили ученици школе домаћина са својим наставницима.

Од петнаест ученика који су показали завидно знање постигнути су сљедећи резултати:

  1. мјесто освојио је Алекса Мајсторовић из ОШ,,Васа Чубриловић“ Градишка
  2. мјесто освојио је Дужан Станковић из ОШ ,, Кнеза Иво од Семберије“Бијељина
  3. мјесто освојила је Ања Сибинчић ОШ,,Никола Тесла“ из Дервенте
  4. мјесто Јана Бајић ОШ,, Бранко Ћопић“ Бања Лука
  5. мјесто Викторија Вишњевац ОШ,,Свети Сава“ Гацко.

Ученик наше школе Никола Симић заузео је 8. мјесто.
По завршеној изради задатака такмичари су у пратњи ђакона Стефана Лазића обишли храм Успења Пресвете Богородице у Модричи гдје их је дочекао старјешина храма протојереј Бранко Цвјетковић.

Ученицима у име Републичког педагошког завода честитке је упутио просвјетни савјетник и инспектор Славољуб Лукић који је овом приликом подијелио награде за такмичаре.
Захваљујемо се организаторима такмичења на изврсном организованом такмичењу, а Основној школи ,,Свети Сава“ захваљујемо се на домаћинству и лијепом дочеку.