1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Свечано обиљежен Дан школе

Свечано обиљежен Дан школе

28.01.2022.

Уз свечану светосавску приредбу 27. јануара 2022. године обиљежен је Дан школе. Директор школе домаћин свечаности, Митар Кршић поздравио је ученике, наставнике, начелника општине Јовицу Радуловића, поштовано свештенство, уважене госте и честитао Дан школе. Славски колач су освештали часни оци Српске православне цркве.

Свети Сава је оснивач и заштитник свих српских школа, највећи празник српске просвјете и културе, духовности, књижевности, умјетности. Пут просвјетитеља прије много година започео је Свети Сава, а Светосавци га данас наставили кроз литерарно, рецитаторско и драмско стваралаштво, а све прожето пјесмом која лети високо над земљом као душа човјекова и народна.

Низала се огрлица најљепших, најснажнијих ријечи преточених у стихове о Светом Сави у Ходочашћу Светом Сави Љубомира Симовића и рецитација посвећена Светом Сави.

У литерарном раду Како сам доживио просвјетитеља, говорило се о величини Светог Саве и како га виде данашње генерације.

Пут светитеља и просвјетитеља слиједиле су многе значајне личности као што је Вук Стефановић Караџић, а мали Светосавци су говорили о очувању ћириличног писма и српског књижевног језика.

Са свечане школске приредбе поручено је да треба слиједити стваралачки дух Светог Саве, да нам млади и школе буду испред и изнад свега.