1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ – Испуњење дјечијих жеља

СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ – Испуњење дјечијих жеља

21.10.2021.

Дана 18. 10. 2021. године наша школа је на веома посебан начин обиљежила Свјетски дан хране, који се иначе у цијелом свијету обиљежава 16. октобра.

Ученици 3. 4. и 5. разреда заједно са својим учитељима су организовали спремање хране које су свакако подржале њихове мајке и баке. Све потребно за успјешну реализацију припремљено је у дворишту школе.

Ученици су распоређени у двије велике групе у зависности од смјена одржавања наставе и веома озбиљно су приступили овом послу. Треба нагласити да су се млађим ученицима придружили и њихови старији другари из VI1 и VIII3 разреда.

18.10. у 7 часова сви су били укључени у припрему паноа, изложбених мјеста, као и  самог постављања хране. У складу са тим ученицима је од 8 часова одржано предвање о здравој храни, које им је веома сликовито приближио и појаснио ученик трећег разреда Медицинске школе из Добоја, Богдан Поповић.

Након предавања група ученика је радила у учионицама и учествовала у изношењу хране, а друга група је учествовала у изложби хране која је ове године била продајног карактера. Групе су се смјењивале.

Учешће и подршка свих наших ученика од 1. до 9. разреда није изостала јер су заједно са својим родитељима били главни купци и главни “промотери”  манифестације.

Сви посјетиоци ове манифестације су били веома задовољни оним сто су наши ученици заједно са својим учитељима приредили. То су показали великим одзивом али и новчаним прилозима. Замисао ученика да зидове своје школе осликају мотивима које сами желе и који ће им уљепшати боравак, је добро прихваћена и веома близу је реализације.

Ученици подручне школе „Свети Сава“ Копривна и ове године у својој школи су обиљежили Свјетски дан здраве хране и хљеба са богатом трпезом како би указали на значај здраве исхране. На њиховој богатој трпези нашли су се разни деликатеси припремљени од домаћих производа: ајвар, пекмези, кифлице, домаћи сокови и колачи, интрегрални, овсени, хроно хљебови, пите, проја, воће, чај итд.

Захваљујемо се ученицима и учитељима из подручних школа Врањак и Дуго Поље, који су такође узели учешће у обиљежавању овог значајног датума у својим школама.

Захваљујемо се и мамама и бакама наших ученика које су и овај пут биле вриједне и припремиле за нас здраву храну.

Посебну захвалност али и понос према својим ученицима, њиховим родитељима и учитељима има и директор школе, који је свакако подржао њихову замисао и од самог почетка био уз њих.

Календар

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930