1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Талентована ученица Нађа Илић блиста на свим пољима

Талентована ученица Нађа Илић блиста на свим пољима

24.05.2024.

Ученица четвртог разреда Основне школе „Свети Сава“ Модрича показала је свој таленат на више различитих поља, а ову школску годину завршава одличним успјехом, титулом трећепласиране учеснице у млађој категорији на 18. Међународном фестивалу дјечије поезије „Дјечије царство“ и као једна од финалиста Републичког такмичења у рецитовању пјесама Мире Алечковић.

За себе каже да у школи воли све предмете подједнако, али највише воли другаре и дружење са њима. Додаје да од наставних предмета српски више воли, али математику мора додатно да вјежба. На 18. Међународном фестивалу дјечије поезије „Дјечије царство“ у Бања Луци пријавила се са пјесмом „Гдје спава пјесма“, чиј је аутор.

„На Фестивалу сам учествовала у млађој категорији и нисам имала велика очекивања, јер је своје учешће пријавило око 4.000 такмичара. Када сам изборила учешће у финалу међу 73 вршњака, била сам пресрећња, као и када сам освојила треће мјесто. На конкурсу у рецитовању ушла сам у финални дио такмичења, али нисам освојила награду. Због тога нисам тужна, важно ми је било да учествујем“, скромно каже Нађа.
Њен ментор је учитељица Тамара Којић. „Нађа је одлична ученица и добар дуг. Успјешна је у свим сегментима свог школовања и задовољство је радити са таквим ученицима. Она је омиљена у свом колективу, а полако пристижу и награде за њен уложени труд“, истакла је Којић

Сања Лендић, педагог ОШ „Свети Сава“ каже да Нађа Илић представља своју школу на више нивоа иако је у нижем узрасту, да учествује у свим радионицама и омиљена је у колективу, те да ова школа има већи број талентованих и вриједних ученика о чему свједоче њихови резултати.
Нађа је већ шест година активни члан фолклорне секције, а успјех остварује и као члан млађе групе Аматерске сцене младих. Глумац Предраг Ерлетић, који је један од водитеља глумачке групе каже за Нађу да је ријеч о једној изузетно талентованој дјевојчици, која је исказала своју склоност не само за глуму, него и за друге видове умјетности. Тренутно припремају представу „Чаробни пољубац“, чија ће премијера бити ускоро одржана.

Љубав и склоност мале Нађе Илић за писањем, рецитовањем и глумом вјероватно је проистекла из њене прве љубави према читању, па је тако за прошлу годину понијела титулу најврједнијег читаоца на дјечијем одјељењу Градске библиотеке у Модричи.

Извор: Радио Модрича