1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Ученици наше школе и ове године у Сарајеву на догађају „Schools of the Future – Imagination Day in BiH 2024“

Ученици наше школе и ове године у Сарајеву на догађају „Schools of the Future – Imagination Day in BiH 2024“

14.06.2024.

Пројекат „Школа будућности“ је реализован у сарадњи са СТЕМИ и Инфобипом, с циљем развоја и имплементације најмодернијих знања из индустрије у оквиру школског програма. Прошле школске године се интензивно учило о умјетној интелигенцији, а ове школске године теме које су обрађиване биле су: слагање СТЕМИ Хекапод робота, увод у МИТ Апп Инвентор, увод у Ардуино програмирање, увод у 3Д дизајн, 3Д моделирање, итд.

Представници наше школе били су ученици који су остварили најбоље резултате из поменутих тема током протекле школске године, а то су Милош Мишић, Даница Лејић и Николај Мићановић, заједно са својим наставницима Станом Милошевић и Меридом Хердићем.

На догађају „Schools of the Future – Imagination Day in BiH 2024“ који је одржан у Сарајеву 11. јуна, више од 100 ученика/ца и наставника/ца учествовало је у забавним и практичним активностима које су имале за циљ да инспиришу и мотивишу ученике да се директно укључе у иновације, технологију и науку.

Том приликом наш ученик Милош Мишић је освојио 2. мјесто из „Информатичко информационог“ квиза и 2. мјесто из игре „Сакупи поруке“.

Ученица Даница Лејић добила је награду за најактвинијег учесника у квизу „Деактивирање предмета“.

Ученици су посебно уживали тестирајући видео игрице, учествујући у тркама робота и лову на „благо“.