1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Ученици наше школе на STEM конференцији у Сарајеву

Ученици наше школе на STEM конференцији у Сарајеву

26.06.2023.

У оквиру пројекта „Бољом управом до бржег економског раста“ ЕGG, којег имплементира UNDPBiH уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке, током ове и наредне школске године више од 1000 ученика и више од 70 наставника из 26 основних и средњих школа у БиХ ће учествовати у пројекту „Школа будућности“.

Поносни смо што можемо објавити да је наша школа једна од 26 одабраних школа из БиХ.

Пројекат „Школа будућности“ се реализује у сарадњи са STEMI и Infobip, с циљем развоја и имплементације најмодернијих знања из индустрије у оквиру школског програма, а ове школске године се интензивно учило о умјетној интелигенцији (Al).

На дводневној конференцији „Imagination Day – School of the Future“ која је одржана 22. и 23. јуна у Сарајеву, присуствовало је неколико ученика и наставника из 26 школа. Представници наше школе били су ученици који су остварили најбоље резултате из области умјетне интелигенције током протекле школске године, а то су Милош Мишић, Нуџејма Механовић и Емилија Катанић, заједно са својим наставницима Станом Милошевић и Меридом Хердићем.

На конфрернцији је више од 100 ученика учествовало у забавним и практичним активностима и радионицама које су имале за циљ да инспиришу и мотивишу ученике да се директно укључе у иновације, технологију и науку. Од три школе које су тачно урадиле потребне задатке, екипа наше школе је освојила друго мјесто и награђена таблетом.